Kerken

Kerken

Overnachten in een kerk

Misschien heb je al weleens gehoord van glamping, maar ken je champing al? Champing is een samentreksel van de Engelse woorden church (kerk) en camping (kamperen) en komt dus neer op het overnachten in een kerk of klooster. Steeds meer van deze historische gebouwen komen leeg te staan en lenen zich uitstekend om te worden omgetoverd tot prachtige accommodaties om in te overnachten. Vaak worden originele details van de kerken bewaard, zodat het kan zijn dat jouw kamer glas-in-lood ramen heeft en er kerkbankjes en een orgel te vinden zijn in de algemene ruimtes.

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
Hotel de Orangerie
Prijs vanaf
€200,-
Hotel de Orangerie
Middenin Brugge
Voormalig klooster
Gelegen aan de gracht de Dijver
Martins Dream Hotel
Prijs vanaf
€120,-
Martin’s Dream Hotel
Gevestigd in voormalig kapel
In het centrum van Bergen
Wellnesscentrum
Overnachten in een kerk Bed Bar Tolomeus
Prijs vanaf
€605,-
Overnachten in een kerk - Bed & Bar Tolomeus
Overnachten in een kerk
B&B
Perfect als groepsaccommodatie
Kruisheren Hotel
Prijs vanaf
€215,-
Kruisherenhotel Maastricht
Midden in het cerntrum
Winnaar Dutch Hotel Award
Authentieke uitstraling
Hotel Nobel
Prijs vanaf
€120,-
Hotel Nobel
Vlakbij zee
Romantische overnachting
Authentiek
Kerkje van Gasselternijveen
Prijs vanaf
€1.000,-
Kerkje van Gasselternijveen
150 jaar oud authentiek kerkje
Verwarmd privé binnenzwembad en sauna
Voor 18 personen
Bijzonder vakantieadres in Friesland
Prijs vanaf
€177,-
Bijzonder vakantieadres in Friesland
Voormalig dorpskerkje
Friese kunst
Dichtbij de Waddenzee

Slapen in een kerk Nederland

Ook in Nederland wordt het overnachten in een kerk of klooster steeds populairder. Ieder dorp en iedere stad had vroeger wel een kerk en dus is er overal de mogelijkheid om een kerk om te toveren tot een hotel. Ook in Nederland kan je op verschillende plekken terecht om te ervaren hoe het is om in hemelse sferen te overnachten. Door de historie van de kerk wordt een overnachting in een kerk extra bijzonder. Bij een kerk denk je wellicht aan de harde, houten bankjes, maar een overnachting in een kerk hoeft zeker niet oncomfortabel te zijn! Veel van de omgebouwde kerken zijn luxe ingericht en hebben vele faciliteiten.

Overnachten in een klooster

Naast overnachten in een kerk is het ook mogelijk om te overnachten in een klooster. Kloosters zijn vaak hele oude gebouwen die een flinke renovatie hebben moeten ondergaan om nu dienst te kunnen doen als klooster hotel. Hierdoor zul je in een klooster hotel wellicht minder van de authentieke details terugzien dan in een kerk. Toch is slapen in een klooster zeker een bijzondere ervaring en kun je in alle rust genieten van alle luxe die zo’n klooster hotel te bieden heeft. Sommige klooster hotels bieden bovendien extra wellness faciliteiten aan, zodat je je tijdens een weekendje in een klooster volledig kan ontspannen en in de watten kan laten leggen.

Overnachten in een kerk met kinderen

Overnachten in een kerk kun je prima met het hele gezin. Een kerk is een groot gebouw en biedt daarom vaak plaats aan kamers en ruimtes voor meerdere personen. Wil je graag met meerdere families op vakantie? Ook dan kan een overnachting in een kerk uitkomst bieden. Zo zijn er kerken die in zijn geheel te boeken zijn en onderdak bieden aan veel personen tegelijk. Voor extra luxe is er zelfs een verwarmd binnenzwembad en sauna aanwezig! Aan alle faciliteiten is gedacht om de overnachting in een kerk met een groep tot een succes te maken.

Slapen in een klooster of kerk met de hond

Overnachten in een kerk of klooster is een unieke manier om te overnachten. Niet alle omgebouwde kerken en kloosters laten huisdieren toe en dus kan het een uitdaging zijn om een overnachting in een kerk of klooster te plannen met je hond. Enkele kerken laten wel huisdieren toe, vaak tegen een toeslag. Daarnaast kan het zijn dat er extra eisen worden gesteld, zoals dat je hond schoon en zindelijk is en de meubels heel laat. Ook mogen honden vaak niet op de bedden en banken, dus wees goed voorbereid en neem een mand of ligkussen voor je hond mee.

Wellness overnachting in een kerk

Houd je van luxe en ben je op zoek naar een verblijf om even helemaal te ontspannen, dan is een overnachting in een kerk een goed idee. Een kerk straalt van nature al rust en stilte uit en bieden daarom de perfecte basis voor een plek om je hoofd even helemaal leeg te maken. Voor optimale ontspanning bieden sommige kerken ook aanvullende wellness faciliteiten, zoals een sauna of zwembad. In de tuin van de kerk kun je vervolgens in alle rust genieten van het weidse uitzicht. Wil je je wellness verblijf in een kerk combineren met iets actiefs, dan trek je er eenvoudig eropuit met de fiets of kun je mooie wandelingen maken in de omgeving.

Romantisch slapen in een kerk

Wil je je geliefde verrassen met een bijzondere overnachting? Bijvoorbeeld voor Valentijnsdag, jullie trouwdag, jubileum of voor een verjaardag? Een kerk is een hemelse plek voor een romantische overnachting. De uitstraling van de kerken geven vaak al voldoende basis om een romantische sfeer te creëren. En met een eigen zwembad of sauna maak je het plaatje helemaal compleet! In de kerktuin kunnen jullie samen heerlijk luieren, een wandeling maken of kijken naar de ondergaande zon. Een unieke plek met privacy en rust waar je optimaal van elkaar kunt genieten.

Huwelijksnacht in een kerk

Dat je een huwelijk in een kerk kunt voltooien, is niks nieuws. Maar met het toenemende aantal kerken waarin je kunt overnachten, is het nu ook mogelijk om jullie huwelijksnacht in een kerk te vieren. Sommige kerken bieden de mogelijkheid om te overnachten in een bruidssuite. Een luxe kamer met veel ruimte waarbij je ook nog eens je eigen bubbelbad en sauna hebt. De ideale plek om na alle drukte van de trouwerij samen op adem te komen, na te genieten van het trouwfeest en natuurlijk te genieten van elkaar.

Overnachten in een kerk: waar let je op?

Als je een overnachting in een kerk gaat boeken, denk dan vooraf na over wat je van deze overnachting verwacht. Kies je voor een overnachting in een kerk of in een klooster? Kies je voor een locatie in de stad of in de natuur? Wil je ontbijt bij je overnachting? Zoek je een accommodatie die meer biedt dan alleen een bed, zoals een jacuzzi of sauna? En heb je uitgezocht wat er in de omgeving te doen is, zodat je overdag leuke activiteiten kunt plannen? Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je tijdens je verblijf geen verrassingen hebt en je optimaal kunt genieten van een goddelijke overnachting.

Toegankelijkheid

Kerken en kloosters zijn oude gebouwen die vaak worden gerenoveerd met behoud van originele details. Veelal hebben die gebouwen meerdere niveaus en verdiepingen. Het is daarom mogelijk dat bepaalde overnachtingsplekken in kerken en kloosters niet geschikt zijn voor rolstoelen en mindervaliden. Heb jij extra assistentie nodig, vraag dan van tevoren na of de kerk of het klooster goed toegankelijk zijn en aanvullende faciliteiten bieden voor mindervaliden.