Groepsaccommodaties

Groepsaccommodaties

Groepsaccommodatie

Een jaarlijkse traditie, een vakantie ter ere van een speciale gelegenheid of gewoon omdat jullie er zin in hebben: wat de reden ook is, even eruit met je familie, vrienden of ander gezelschap is een feestje. Als je met een grote groep op reis gaat, kan het soms een uitdaging zijn om een geschikte groepsaccommodatie te vinden. De locatie moet voldoende mogelijkheden bieden om te slapen, te eten en samen binnen- en/of buitenactiviteiten te ondernemen. Ga je met kinderen, dan wil je ook dat er voldoende speelmogelijkheden voor ze zijn.

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
1 54
Prijs vanaf
€ 320,-
Ferienhaus Joline
Volledig huis
Keuken
Barbecuevoorzieningen
1 53
Prijs vanaf
€ 271,-
Holzhaus am See mit Panoramablick
Volledig huis
Keuken
Uitzicht op de bergen
5 41
Prijs vanaf
€ 64,-
Kampaoh Crevillent
Bar
2 zwembaden
Gratis parkeren
5 5
Prijs vanaf
€ 148,-
Regenbogen Göhren
Spa- en wellnesscentrum
Restaurant
Strand
4
Prijs vanaf
€ 265,-
Erlebnispark Tripsdrill Natur-Resort
Gratis parkeren
Gratis wifi
2 restaurants
376410661
Prijs vanaf
€ 619,-
Seaview Eclectic Suite
Rookvrije kamers
Lift
Aan het strand
1 44
Prijs vanaf
€ 131,-
Green Fields - Durbuy
Buitenzwembad
Rookvrije kamers
Restaurant
Vakantiehuis Elisa
Prijs vanaf
€600,-
Vakantiehuis Elisa
Groot vakantiehuis voor 12 personen
Ruime keuken en bbq faciliteiten
Late checkout
Center Parcs Erperheide 1
Prijs vanaf
€199,-
Center Parcs Erperheide
Bebost en in de buurt van natuurgebied Bosland
Educatief spelen in het Kids Verkeerspark
Aqua Mundo met 3 glijbanen
De bosdriehoek II
Prijs vanaf
€300,-
De Bosdriehoek II
Boshuisjes in het bos
In het kleinste stadje ter wereld
Hoge beoordelingen

Wat is een groepsaccommodatie?

Een groepsaccommodatie is een overnachtingsplek die geschikt is voor 10 of meer personen. Deze accommodaties bestaan uit een of meerdere grote huizen of een groot gebouw dat onderverdeeld is in verschillende kamers. De groepsaccommodaties hebben meerdere slaapkamers voor twee tot vier personen, een gezamenlijke woonkamer, eetkamer en grote keuken. De accommodaties zijn zo ingericht dat ze genoeg ruimte bieden aan grote gezelschappen en hebben daarnaast vaak ook extra faciliteiten, zoals een sportveld, bar of zelfs een zwembad.

Type groepsaccommodaties

Er zijn allerlei soorten groepsaccommodaties te vinden, zoals grote huizen, boerderijen en zelfs woonboten. Je kunt een accommodatie huren waarbij alles in één gebouw is ondergebracht. Je slaapt, eet en verblijft in zo’n geval in hetzelfde pand. Een andere optie is om een groepsaccommodatie te huren die uit diverse gebouwen bestaat, bijvoorbeeld losse vakantiewoningen met een gezamenlijke ruimte om te eten. Dit type groepsaccommodatie is ideaal als je behoefte hebt aan wat meer privacy of als je gezelschap uit kinderen bestaat die eerder naar bed gaan.

Groepsaccommodatie Nederland

Of je nu zoekt naar een groepsaccommodatie 10 personen of een groepsaccommodatie 40 personen, in Nederland zijn er diverse plekken waar je een vakantie met een grote groep kunt doorbrengen. Een accommodatie voor een groep kan een goede basis zijn om bij elkaar te komen en om samen op pad te gaan om de omgeving te verkennen. Het voordeel van overnachten in een groepsaccommodatie is dat iedereen bij elkaar in de buurt verblijft en dat je ervoor kunt kiezen om samen te eten of andere activiteiten te doen. Een groepsaccommodatie geeft de vrijheid om de tijd zelf in te delen en te bepalen wanneer je iets als groep gaat doen.

Faciliteiten

Een overnachting in een groepsaccommodatie kan je zo luxe maken als je zelf wilt. Er zijn groepsaccommodaties die de basisvoorzieningen aanbieden, zoals meerdere slaapkamers, badkamers, een gezamenlijke woonkamer en een grote keuken, maar er zijn ook accommodaties die daarnaast een sauna of zwembad aanbieden om in het gezelschap van je eigen groep te ontspannen of te zwemmen. Veel groepsaccommodaties bevinden zich in een natuurlijke omgeving, waardoor deze ideaal zijn om met z’n allen eropuit te gaan en te wandelen, te fietsen, te varen of een andere activiteit te ondernemen.

Groepsaccommodatie voor families

Een groepsaccommodatie 12 personen of groepsaccommodatie 15 personen leent zich perfect voor een vakantie met je hele familie. Deze accommodaties beschikken over meerdere slaapkamers en badkamers, zodat ieder deel van het gezin zich even kan terugtrekken als het nodig is. In de gezamenlijke woonkamer en keuken kun je bij elkaar komen, samen spelletjes doen of gewoon even bijkletsen. Dit type accommodatie biedt als voordeel dat je als familie je eigen tempo kunt bepalen en dit ook kunt afstemmen op het ritme van de kinderen in het gezelschap.

Groepsaccommodaties voor bedrijven

Een bedrijfsuitje plannen met overnachting kan een uitdaging zijn als je voor een groot bedrijf werkt met veel werknemers. In zo’n geval zoek je als snel een groepsaccommodatie 30 personen of zelfs nog meer. Voor hele grote groepen is het afhuren van een volledige accommodatie vaak de beste optie. De overnachtingsplekken die zijn ingericht op zulke grote groepen bieden naast de basisvoorzieningen vaak ook mogelijkheden voor bedrijfsactiviteiten, workshops en andere opties om als team samen bezig te zijn. Vroeger hadden groepsaccommodaties voor hele grote groepen vaak nog slaapzalen, maar tegenwoordig hebben de meeste accommodaties slaapkamers voor twee tot vier personen.

Accommodaties voor vriendengroepen

Lekker met je vrienden een weekendje weg; eindelijk weer eens bijkletsen en tijd besteden aan elkaar. Voor een vakantie met je vriendengroep is het handig als je op dezelfde locatie slaapt en eet en vanuit daar je activiteiten kunt plannen. Een groepsaccommodatie 20 personen kan uitkomst bieden voor grote vriendengroepen. Doordat je aparte slaapkamers hebt, heeft iedereen voldoende privacy, maar kun je elkaar opzoeken in de gezamenlijke woonkamer en samen koken in de uitgebreide keuken.

Luxe groepsaccommodatie

Wil je jouw groepsreis onvergetelijk maken en er een luxe overnachting van maken? Dan zijn er mogelijkheden om een groepsaccommodatie met zwembad, hottub of sauna te boeken. Na een drukke dag met de hele groep kun je je even terugtrekken en ontspannen in de sauna en de hottub of juist met z’n allen afkoelen in het zwembad. Doordat deze faciliteiten alleen aan jullie groep ter beschikking wordt gesteld, kun je zelf bepalen wanneer je er gebruik van maakt en je hele eigen wellness weekend creëren.

Waar let je op bij een groepsaccommodatie?

Als je een overnachting in een groepsaccommodatie gaat boeken, bedenk dan vooraf waar de locatie aan moet voldoen. Voor hoeveel personen is de accommodatie geschikt? Hoeveel personen slapen er op een slaapkamer? Welke gezamenlijke faciliteiten worden aangeboden? Zijn er speelmogelijkheden voor kinderen of worden er activiteiten speciaal voor groepen aangeboden? Mag je in de groepsaccommodatie ook huisdieren meenemen? Ook is het belangrijk om na te gaan wat je allemaal zelf moet meenemen of waarvoor wordt gezorgd, zoals beddengoed en handdoeken.

Groepsaccommodatie kosten

De prijs voor een overnachting in een groepsaccommodatie hangt af van de grootte van de accommodatie, de mate van luxe die wordt geboden en welke extra faciliteiten er zijn. Een groepsaccommodatie in Nederland kan al vanaf 69 euro per nacht geboekt worden voor een klein gezelschap, maar oplopen tot wel meer dan 1000 euro per nacht voor zeer grote groepen en luxe faciliteiten zoals een eigen zwembad of sauna. Soms kan het seizoen waarin wordt geboekt ook nog invloed hebben op de prijs per nacht. Let er ook op dat er vaak extra kosten worden berekend voor een eindschoonmaak.