Actieve vakanties

Actieve vakanties

Actieve vakantie

Een vakantie wordt door iedereen anders ingevuld. De ene houdt ervan om de hele dag te relaxen in een loungestoel of op het strand, terwijl de ander graag bezig is tijdens zijn verblijf. Een vakantie met leuke bezigheden kan heel ontspannen werken en geeft veel voldoening. Na een lange wandeling over het strand, door de duinen of het bos is het neerploffen op de bank met een drankje extra fijn. Ook als je graag in de buurt van het water bent en houdt van watersporten is dit type vakantie een goed idee. Zo kun je je verblijf in een tent, vakantiehuisje of hotel combineren met de activiteiten waar je het meest van houdt.

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
9 6
Prijs vanaf
€ 185,-
Résidence U Frusteru
Terras
Familiekamers
Buitenzwembad
3 12
Prijs vanaf
€ 137,-
Higuerón Hotel Curio Collection by Hilton
Live sportevenementen (uitzendingen)
Massage
Sportschool
12
Prijs vanaf
€ 267,-
Travel Charme Kurhaus Binz
Spafaciliteiten
Massage
2 zwembaden
4 10
Prijs vanaf
€ 95,-
Doubletree By Hilton La Torre Golf Resort
Golfbaan (binnen 3 km)
24-uursbewaking
Gym
2 8
Prijs vanaf
€ 194,-
Hard Rock Hotel Tenerife
Kids Club
Minigolf
Bar aan het zwembad
11 1
Prijs vanaf
€ 94,-
Barceló Santiago - Adults Only
Hot tub
4 zwembaden
Snackbar
4 5
Prijs vanaf
€ 96,-
Marina Elite
Sportschool
Terras
Tennisbaan
1 4
Prijs vanaf
€ 43,-
Blue Ocean Camp - Tasartico
Buitenzwembad
Familiekamers
Gratis WiFi
7 69
Prijs vanaf
€ 188,-
Palacio Bucarelli
Bar
Terras
Buitenzwembad
5 73
Prijs vanaf
€ 43,-
La Banda Rooftop Hostel
Wandeltochten
Wijn/champagne
Excursiebalie

Wat is een actieve vakantie?

Dit type vakantie kenmerkt zich door de bezigheden tijdens je verblijf. Dit kunnen activiteiten zijn zoals wandelen, fietsen, zwemmen, varen, watersporten of iets anders waarbij je lichamelijk bezig bent. Een actieve vakantie Nederland  of actieve vakantie Europa hoeft niet meteen te betekenen dat je de hele dag volop aan het sporten bent. Het gaat erom dat je een deel van de dag in beweging doorbrengt. Zo houd je jezelf fit, bouw je conditie op en heb je aan het einde van de dag een voldaan gevoel, zodat je extra van je avond kan genieten.

Actieve vakanties Nederland

Je hoeft helemaal niet ver te gaan voor een vakantie vol leuke bezigheden. Uiteraard kun je kiezen voor actieve vakanties Europa, maar waarom benut je deze kans niet om meer van Nederland te ontdekken? Nederland heeft veel moois te bieden. Op de fiets, in een kano of al snorkelend ontdek je weer nieuwe kanten van Nederland die je wellicht nog niet eerder hebt gezien. Het voordeel is dat je er niet ver voor hoeft te reizen en ook een kort verblijf of weekendje weg kan al genoeg zijn om even helemaal weg te zijn van de dagelijkse drukte.

Actieve vakantie gezin

Vakanties met allerlei activiteiten zijn leuk voor het hele gezin. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen zich helemaal uitleven tijdens de vakantie. Een actieve vakantie volwassenen is wel wat anders ingericht dan eentje met het hele gezin. De activiteiten tijdens het verblijf zijn met kinderen moeten worden aangepast op wat zij aankunnen. Maar ook met kinderen kun je veel ondernemen en hoeft het zeker geen beperkende factor te zijn, zoals naar een waterpark gaan, kanoën, vissen of zelfs op een heuse safari! Door de activiteiten hoeven ze zich niet te vervelen en kunnen jullie als familie veel tijd samen doorbrengen.

Actieve vakantie jongvolwassenen

Als je kinderen oud genoeg zijn om zelf op pad te gaan, is een vakantie in Nederland een goed idee. Niet te ver van huis en met leuke activiteiten waarbij ze zich met vrienden kunnen vermaken. Tijdens een actieve vakantie jongvolwassenen Nederland kun je denken aan allerlei watersporten, zoals surfen, snorkelen en duiken, maar ook fietsen of rijden op een Segway zijn leuke dingen om met jongvolwassenen te ondernemen. ’s Avonds kunnen ze met hun vrienden wat drinken in de bar op het vakantiepark en rollen daarna al nagenietend hun bed in.

Vakantie aan zee

Een heerlijke manier om een vakantie vol activiteiten door te brengen is aan zee. Het strand, de duinen en het water lenen zich uitstekend voor een vakantie met activiteiten. Een vakantie aan zee is bovendien geschikt voor de hele familie. Of je nu alleen wilt wandelen, fietsen en zwemmen, of ook wilt snorkelen, varen, surfen, suppen en blokarten: aan de kust is altijd genoeg te doen, zowel bij goed weer als slecht weer. Is het een dagje minder weer, dan kun je een museum of vuurtoren bezoeken of naar het aquarium. Gelukkig is het aan de kust vaak niet lang slecht weer en kun je al snel weer een buitenactiviteit doen.

Actieve vakantie: waar let je op?

Een actieve vakantie is voor iedereen verschillend. De ene gebruikt het voor de adrenaline, terwijl de ander het vooral ziet als een vorm van ontspanning. Ga je met een groep op pad, bepaal dan samen vooraf wat een vakantie met activiteiten voor jullie allemaal inhoudt. Ook kan de mate van activiteit bij ieder anders zijn. De ene is graag de hele dag op pad, terwijl de ander ook genoegen neemt met een ochtendje aan activiteiten. Kijk bij het boeken van een accommodatie ook of deze geschikt is voor het type vakantie dat je in gedachten hebt, bijvoorbeeld met ruimte om sportspullen kwijt te kunnen. Als de accommodatie ook de activiteiten regelt, is het verstandig om te controleren of deze alle benodigde vergunningen heeft en eventueel een aansprakelijkheidsverzekering.