Iglo’s

Iglo’s

Overnachten in een iglo

Bij overnachten in een iglo denk je aan een grote globe van ijs en sneeuw. In Nederland is het niet mogelijk om te overnachten in een dergelijke iglo, want daarvoor is het in ons land niet lang koud genoeg. Er bestaan in Nederland echter wel alternatieve iglo’s om in te slapen. Deze iglo’s zijn niet gemaakt van sneeuw en ijs, maar van glas, van hout, van tentdoek, of zelfs van stro. Op deze manier kun je, zonder dat je helemaal naar bijvoorbeeld Lapland hoeft af te reizen, toch een beetje ervaren hoe het is om in een iglo te verblijven.

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
Cerchio Del Desiderio Glamping Retreat 6
Prijs vanaf
€ 164,-
Cerchio Del Desiderio Glamping Retreat
Familiekamers
Gratis parkeergelegenheid
Rookvrije kamers
Melograno Bubble Glamping 4
Prijs vanaf
€ 355,-
Melograno Bubble Glamping
Bar
Familiekamers
Roomservice
3 47
Prijs vanaf
€ 399,-
Domo Suites Masía Cal Geperut
Tuin
Terras
Airconditioning
2 46
Prijs vanaf
€ 50,-
Glamping Atlántico
Bar
Tuin
Rookvrije kamers
5 44
Prijs vanaf
€ 89,-
Glamping Quintana
Tuin
Terras
Gratis WiFi
Delftse Hout
Prijs vanaf
€52,-
Vakantiepark Delftse Hout
Prachtige ligging
Gratis WiFi
Kindvriendelijk

Wat is een iglo

Een iglo is een bouwwerk dat wordt gemaakt met behulp van sneeuwblokken. In de taal van de Inuit betekent het woord iglo ‘huis’. Het onderkomen van de Inuit ziet eruit als een grote koepel of dome en geeft door middel van een kleine tunnel toegang tot het verblijf dat is voorzien van een woonruimte en slaapruimte. De vorm van de iglo is een halve bol die ook kan worden nagebootst met andere materialen. Dat is handig voor locaties waar het bouwen van een iglo van ijs niet mogelijk is. Door een iglo van ander materiaal na te maken, krijg je de kans om toch de belevenis te hebben van het slapen in een iglo in de afwezigheid van kou en ijs.

Is overnachten in een iglo koud?

Sneeuw geleidt warmte slecht. Hoewel de oorspronkelijke iglo volledig uit sneeuw en ijs bestaat, kan een iglo hierdoor toch verrassend warm zijn van binnen. De iglo’s die in Nederland worden aangeboden zijn gemaakt van andere materialen, waardoor er bijvoorbeeld een kachel of verwarming in geplaatst kan worden. Een overnachting in een iglo is daardoor in ieder seizoen aangenaam en zorgen om een koude slaapplek zijn er daarom niet. Een ander voordeel van de iglo’s die in Nederland worden aangeboden, is dat er ramen in zitten. In een iglo van sneeuw en ijs is dat lastig, maar bij het gebruik van andere materialen kunnen dichte wanden en ramen prima gecombineerd worden.

Slapen in een iglo in Nederland

Hoewel je in Nederland niet kan overnachten in een iglo van sneeuw en ijs, worden er toch op diverse locaties iglo-achtige accommodaties aangeboden in de vorm van een globe of halve bol. Hierdoor ontstaat er een bijzondere overnachtingsplek waarmee je Lapland een klein beetje naar Nederland kan halen. Of je nu een weekendje weg wilt of een langere vakantie wilt plannen, een iglo is comfortabel en daarom zowel geschikt voor een kort verblijf als een lange vakantie. Doordat er iglo’s beschikbaar zijn in vele soorten en maten, is er altijd wel een overnachtingsplek die past bij jouw wensen.

Faciliteiten

Of je nu houdt van een simpele accommodatie of een luxe verblijf, slapen in een iglo kan op verschillende manieren. De uitgebreidere iglo’s hebben een of meerdere slaapkamers, een woonkamer, een keukentje en een badkamer. Er zijn ook iglo’s die qua faciliteiten lijken op een tent. Het kan dus zijn dat je voor de douche en het toilet een stukje moet lopen naar het dichtstbijzijnde sanitair gebouw. Voordat je een overnachting in een iglo boekt, kijk dan goed naar wat de accommodatie precies te bieden heeft.

Romantische overnachting in een iglo

Een unieke, romantische overnachting boek je in een iglo! Door de knusse sfeer in de globe, is het een perfecte plek om samen een of meerdere nachtjes door te brengen. Doordat de iglo’s vaak in een natuurlijke omgeving staan, kun je genieten van alle rust en stilte om je heen en heb je voldoende ruimte voor een beetje privacy. Wil je jouw romantische overnachting combineren met een activiteit, dan biedt de natuur voldoende mogelijkheid om te wandelen, fietsen of zelfs te varen. En heb je geen zin om zelf te koken of de afwas te doen, dan kies je een restaurantje in de buurt voor een romantisch diner.

Overnachten in een iglo, waar let je op?

Slapen in een iglo is een bijzondere ervaring en wellicht weet je niet precies wat je moet verwachten. Zoals eerder gezegd zul je in Nederland geen iglo’s van sneeuw en ijs aantreffen en hoef je je geen zorgen te maken over bevroren tenen of een ijskoude neus terwijl je in bed ligt. Wel is het goed om na te gaan wat de iglo aan faciliteiten te bieden heeft, want sommige iglo’s bestaan uit niet veel meer dan een bed, een paar stoelen en wat basisvoorzieningen zoals een waterkoker en een koffiezetapparaat. Uiteraard zijn er ook iglo’s die meer luxe bieden. Wees daarop bedacht om verrassingen te voorkomen!