Bos

Bos

Overnachten in het bos

Middenin het bos kun je genieten van alle rust, met het achtergrondgeluid van de wind die door de bladeren ruist en de vogels die fluiten in de bomen. Voor een totale ontspanning huur je een accommodatie in het bos voor een of meerdere nachten. Overnachten in het bos is perfect om kort of langer te verblijven in een groene omgeving, weg van alle drukte. Als je graag wilt slapen in een natuurlijke en groene omgeving, dan is een accommodatie in het bos de perfecte plek. En overnachten in het bos kan gewoon in Nederland, want Nederland heeft veel bosrijke gebieden waarin accommodaties worden aangeboden.

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
Wander und Aktivhotel Adam Brau 2
Prijs vanaf
€ 127,-
Wander- und Aktivhotel Adam Bräu
Binnenzwembad
Wellnesscentrum
Roomservice
Airport Plaza Hotel Hamburg 5
Prijs vanaf
€ 142,-
Airport Plaza Hotel Hamburg
Rookvrije kamers
Restaurant
Luchthavenshuttle
Aparthotel Adagio Access Kiel 6
Prijs vanaf
€ 79,-
Aparthotel Adagio Access Kiel
Rookvrije kamers
Privéparkeergelegenheid
Gratis WiFi
Bernstein Acamed Resort 7
Prijs vanaf
€ 76,-
Bernstein Acamed Resort
Voorzieningen voor mensen met een beperking
Restaurant
Eigen strand
Schlosshotel Eyba mit Gastehaus 11
Prijs vanaf
€ 105,-
Schlosshotel Eyba mit Gästehaus
Wellnesscentrum
Rookvrije kamers
Gym
H Hotel Wiesbaden Niedernhausen kopie
Prijs vanaf
€ 88,-
H+ Hotel Wiesbaden Niedernhausen
Rookvrije kamers
Gym
Restaurant
Villa Santa Margherita 11
Prijs vanaf
€ 456,-
Villa Santa Margherita
Rookvrije kamers
Luchthavenshuttle
Roomservice
5 53
Prijs vanaf
€ 99,-
Al Giardino Degli Etruschi
Familiekamers
Rookvrije kamers
Gratis WiFi
9
Prijs vanaf
€ 186,-
Hapimag Château de Chabenet
Buitenzwembad
Rookvrije kamers
Erg goed ontbijt
2 38
Prijs vanaf
€ 209,-
Dôme S'féérique avec accès piscine
Rookvrije kamers
Familiekamers
Ontbijt

Slapen in het bos

Een natuurlijke omgeving zoals een bos leent zich perfect voor een verblijf met z’n tweeën of met het hele gezin. Ook als groep kun je overnachten in het bos. Een overnachting in bos betekent dat je even weg bent van de drukte van de stad en helemaal tot rust kan komen. Ook is de natuur een goede plek voor activiteiten, zoals wandelen, fietsen, hardlopen of teambuilding. Kinderen hebben in het bos alle ruimte om te spelen, de natuur te ontdekken en lekker buiten te zijn. En is het een regenachtige dag, dan trek je je terug in een gezellig vakantiehuisje, steek je de kachel aan en pak je een boek erbij of speel je samen een spelletje.

Overnachting in het bos in Nederland

Voor het overnachten in het bos hoef je helemaal niet ver te reizen. In Nederland zijn op diverse plekken vakantiehuizen en vakantieparken waar je in de bossen kunt verblijven. Overnachten in bos hoeft niet een houten huisje zonder voorzieningen te zijn. Je kunt ook kiezen voor een luxe vakantiehuis of een bijzondere accommodatie, zoals een boomhut, een kasteel of tipi tent. In alle gevallen ben je omringd door bomen en stap je zo vanuit je bed de natuur in. Tussen de wilde dieren, dichtbij de kust of op de Veluwe, overnachten bos is in elk deel van Nederland een bijzondere ervaring. 

Een huisje in het bos huren

Een huis in het bos huren is iets wat je een keer gedaan moet hebben. Veel redenen om een huisje in het bos te huren heb je niet nodig. Middenin de natuur en het groen is de beste plek om tot rust te komen en je volledig te kunnen ontspannen. Als je een of meerdere dagen in een bosrijke omgeving bent, heb je het gevoel echt even helemaal weg te zijn van alles en ben je aan het einde weer helemaal opgeladen. Op je eigen tempo verken je de omgeving al wandelend of fietsend of kies je ervoor om juist helemaal niks te doen. Niks moet en alles mag tijdens een overnachting in het bos.

Overnachten in het bos met kinderen

In het bos overnachten met kinderen is een bijzondere ervaring en geschikt voor het hele gezin. Als je overnacht op een rustige plek in de bossen kunnen kinderen ongestoord spelen en de wonderen van de natuur ontdekken. Kinderen hebben in het bos niet veel nodig om zich te kunnen vermaken. Ook kan je tijdens een verblijf in het bos dieren tegenkomen die je normaal niet zo snel ziet, zoals everzwijnen, herten en wilde konijnen. Ook is overnachten bos perfect als uitvalsbasis voor activiteiten in de omgeving. Met de kinderen kun op paddenstoelenjacht, herfstbladeren zoeken en sporen van dieren zoeken.

Slapen in het bos met je hond

Eindeloze wandelingen door de bossen en voldoende takken en ander natuurlijk materiaal voor je hond om mee te spelen. Een verblijf in de bossen is pure ontspanning voor jou en je hond. Je viervoeter kan lekker rennen en zijn energie kwijt en jij maakt al wandelend je hoofd leeg en geniet van de groene omgeving. Kies als je je huisdier wilt meenemen voor een accommodatie waarin huisdieren welkom zijn. Niet overal is dit het geval. Ook kan het zijn dat er extra kosten of voorwaarden worden gesteld aan het meebrengen van je hond, dus controleer van tevoren goed wat de vereisten zijn zodat je goed voorbereid aankomt. Daarna pak je je spullen en kunnen jij en je hond genieten van een welverdiend verblijf in de natuur.

Romantische verblijf in het bos

De bossen zijn een perfecte plek voor een romantisch verblijf. Middenin de natuur met niets anders dan het geluid van de vogels en de wind in bomen creëer je de ideale plek om weer even tot elkaar te komen. Heb je een vakantiehuisje met een kachel, dan kruip je op koude of minder mooie dagen tegen elkaar aan bij het vuur. Op zonnige dagen relax je in je luie stoel op het terras en ga je de natuur in voor sprookjesachtige wandelingen. Tijdens een overnachting in het bos kun je zelf het tempo bepalen en uitgebreid de tijd voor elkaar nemen.

Actieve vakantie

Een huisje in de bossen leent zich perfect voor een actief weekendje weg of een actieve vakantie. Doordat je je in de bossen bevindt, ren, fiets of wandel je zo vanuit je accommodatie de natuur in. Doordat je veel ruimte om je heen hebt, hoef je niet veel mensen tegen te komen en kun je actief bezig zijn op je eigen tempo en zoals jij dat wilt. Een actieve vakantie in de bossen is daarnaast de ideale manier om een nieuwe omgeving te ontdekken en je dagelijkse sportroutine af te wisselen met andere activiteiten.