Tipi’s

Tipi’s

Overnachten in een tipi tent

Wil je eens kamperen, maar iets anders dan slapen in een standaard tent of caravan? Kies dan eens voor overnachten in een tipi tent! Een tipi tent is een kegelvormige accommodatie die van oudsher door de indianen werden gebruikt. Het overnachten in een tipi tent geeft een unieke sfeer aan kamperen. Slapen in een tipi tent kan ook wel gezien worden als glamping oftewel luxe kamperen. De tenten zijn groot en dus kun je erin staan en rond lopen. Een tipi tent huren is een bijzondere manier van kamperen, waarbij je toch een beetje meer luxe hebt dan slapen in een gewone tent. Wacht niet langer en boek je kampeervakantie!

Sorteer op
Accommodatie type
Bestemming
Aantal personen
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Meer weergeven
Prijs vanaf
€68,-
Tipi tent midden in de natuur
Bijzondere accommodatie
In het bos
Veel rust en privacy

Wat is een tipi?

Een tipi tent is van origine een kegelvormige tent gemaakt van houten palen en een canvas doek of bizonhuiden met een gat bovenin. Door het gat kon de rook verdwijnen van het vuur dat binnenin werd gebruikt om op te koken en de ruimte binnen warm te houden. Deze tipi’s werden vroeger gebruikt door de indianen in Noord-Amerika om in te wonen tijdens het rondtrekken. De tenten waren makkelijk op te zetten en af te breken en konden vervoerd worden per paard. Hoewel de tenten destijds vrij eenvoudig waren, kun je tegenwoordig een luxe variant van dit type tenten huren.

Overnachten tipi tent

Wil jij ervaren hoe het is om te wonen zoals de indianen vroeger deden? Overnachten in een tipi tent is een unieke vorm van kamperen en hoeft zeker niet basic te zijn. De kegelvormige tenten die je in Nederland vindt zijn luxe uitgevoerd en bevatten gewone bedden en heuse zithoeken met kachel. Slapen en zitten op de grond of kou lijden is niet nodig. Een badkamer of keuken is in de camping tipi tent niet aanwezig, maar op korte loopafstand vind je een sanitairgebouw en een buitenkeuken waar je zelf kunt koken of barbecueën. Beddengoed en handdoeken hoef je niet mee te nemen, want die liggen al voor je klaar.

Tipi tent huren om in te overnachten

Een tipi huren kun je doen op een tipi tent camping die meerdere van deze accommodaties aanbiedt. De tenten staan vaak in een rustige, groene omgeving, zodat je in alle stilte en privacy van je weekendje weg of vakantie kunt genieten. Tipi tent kamperen is een mooie manier om kennis te maken met kamperen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opblazen van je luchtbed, slapen in slaapzakken of ongemakkelijk liggen en staan. Doordat er meer comfort wordt geboden, is het net even wat aangenamer om hier een of meerdere nachten in door te brengen.

Tipi tent huren Nederland

Doordat tipi’s in de regel op camping staan, ben je voor de beschikbaarheid gebonden aan het kampeerseizoen. De meeste tenten zijn tussen mei en oktober te huren. Dit is de meest prettige periode in Nederland om in een dergelijke accommodatie te slapen. Eerder of later in het jaar kan het een stuk kouder zijn en is een tent minder geschikt om in te overnachten. Overnachten in een tipi tent kan met twee personen, maar ook geschikt voor vier personen. Of je nu als koppel of als gezin wilt slapen in een tipi, het is beide mogelijk!

Faciliteiten

De tipi’s die in Nederland worden aangeboden hebben minimaal een bed, een zitgedeelte en een houtkachel. Een keuken en badkamer zijn niet aanwezig in de accommodatie, maar vind je op korte loopafstand. De tipi’s zijn gezellig ingericht met meubels, waardoor er een huiselijke sfeer wordt gecreëerd. Doordat tipi’s veelal op campings staan, kun je naast de overnachtingsplek, het sanitairgebouw en de buitenkeuken ook gebruik maken van andere faciliteiten op de camping, zoals speeltuintjes, zwembaden en fietsverhuur. Slapen in een tipi is daarmee geschikt voor zowel jong als oud. Bovendien is het de perfecte uitvalsbasis om leuke activiteiten in de natuur te doen of de omgeving beter te leren kennen.

Overnachten in een tipi tent als gezin

Overnachten in tipi’s is zeker niet alleen iets voor volwassenen. Doordat de meeste tenten geschikt zijn tot vier personen, kun je ook prima je kinderen meenemen en als gezin genieten van een weekendje weg of een langere vakantie. Kinderen vinden het heerlijk op de hele dag buiten te spelen of de omgeving van de camping te verkennen. Voor de ouders is dit de perfecte gelegenheid om eens lekker te ontspannen met een boek of een glaasje wijn. Vaak is het ook geen probleem om je huisdier mee te nemen en kun je naast je kinderen ook je hond meebrengen.

Romantische tipi overnachting

’s Avonds samen in een relaxte stoel kijken naar de zonsondergang of de sterrenhemel, om vervolgens tegen elkaar aan te kruipen in de knusse tipi. Klinkt dat niet romantisch? Overnachten in een tipi tent is de perfecte manier om de rust en ruimte van de natuur om je heen te combineren met de gezellige cocon die met een tipi wordt gecreëerd. Samen sluit je je even helemaal af van de buitenwereld en kun je in alle rust van elkaar genieten en goede gesprekken voeren. De houtkachel maakt het romantische weekendje weg helemaal compleet.

Tipi tent huren, waar let je op?

Voordat je in de kegelvormige accommodatie gaat kamperen, is het goed om je van tevoren te verdiepen in wat de tipi’s je te bieden hebben. Zeker als je nog nooit eerder gekampeerd hebt. Zoals eerder aangegeven is dit type tent luxer dan een normale tent en heb je bijvoorbeeld een gewoon bed en een bank tot je beschikking. Tipi’s hebben alleen geen eigen badkamer of keuken. Beddengoed en handdoeken worden in de regel aangeboden bij een tipi tent huren, dus hoef je alleen je eigen kleding mee te nemen. Let erop dat ontbijt meestal niet inbegrepen is en dat je dus zelf voor het eten moet zorgen. Ook voor minder validen is het verstandig van te voren te controleren of een tipi goed toegankelijk is.

Overnachting in een tipi tent, wat kost dat?

Overnachten in een tipi tent is een luxe vorm van kamperen. Daardoor kan het zijn dat de prijzen voor slapen in een tipi hoger liggen dan de prijzen die je gewend bent voor kamperen. Ook kunnen de locatie en de overige faciliteiten die worden geboden de prijs beïnvloeden, net als de periode binnen het seizoen en of er wel of geen eindschoonmaak inbegrepen is bij de prijs. Over het algemeen starten de prijzen voor een overnachting in een tipi tent bij 68 euro per nacht.