Pipowagens

Pipowagens

Overnachten in een pipowagen

Wil je er ook eens op uit en niet in een hotel slapen, maar overnachten in een pipowagen? Pipowagens zijn vrolijk geschilderde woonwagens met een knusse en gezellige inrichting. De naam van dit type woonwagen stamt af van het verblijf van Pipo de Clown en Mamaloe en wordt dus ook vaak geassocieerd met circussen, waarbij de medewerkers van het circus rondtrekken en in een pipowagen overnachten. Slapen in een pipowagen is een unieke beleving en kan met z’n tweeën of met het gezin, want pipowagens zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer boek jij je eerste pipowagen overnachting?

Sorteer op
Accommodatie type
Bestemming
Aantal personen
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Meer weergeven
Prijs vanaf
€139,50
Buitenplaats Kameryck
Kletsen rond het kampvuur
Wandelen door de vlindertuin
Direct naast de kinderboerderij

Welk type pipowagen moet ik kiezen?

Pipowagens vind je veelal op campings of in vakantieparken. Pipowagens zijn er in vele varianten, uitvoeringen, modellen en groottes, waardoor je een pipowagen kunt kiezen die bij jouw wensen past. Pipowagens lijken misschien niet altijd even comfortabel, maar sommige woonwagens zijn luxe ingericht en bevatten alle faciliteiten die je nodig hebt. Afhankelijk van je eigen wensen kun je dus ervoor kiezen om meer ‘back to basic’ te gaan of je juist te laten onderdompelen in alle comfort van een luxe woonwagen en een overnachting pipowagen te boeken. De meeste accommodaties van dit type vind je terug in een natuurlijke omgeving.

Slapen in een pipowagen in Nederland

Als je nog nooit eerder in pipowagens of vergelijkbare accommodaties hebt geslapen, is het slim om je vooraf te verdiepen in het slapen in pipowagen. Bekijk bijvoorbeeld waar de pipowagens gestald zijn en in welke omgeving je terecht komt als je er eentje boekt. Een pipowagen vakantie in Nederland houd in dat je je meestal in een landelijk of natuurlijk gebied bevindt en je verblijf kunt combineren met activiteiten in de natuur, zoals wandelen of fietsen. Bij pipowagens die op een vakantieparken staan, kun je bovendien de activiteiten in de natuur combineren met de faciliteiten die het vakantiepark biedt, zoals speeltuinen, zwembaden en wellness.

Faciliteiten

Als je gaat slapen in een pipowagen, moet je er rekening mee houden dat de ruimte vaak niet heel groot is. De ruimte om je ontbijt, lunch en avondeten te maken is daarmee beperkt. Sommige accommodaties bieden daarom de mogelijkheid voor een ontbijtservice of kun je eten in het nabijgelegen restaurant. Afhankelijk van de grootte van de accommodatie heeft deze eigen sanitair en een zitgedeelte. Bij kleine pipowagens zul je gebruik moeten maken van de sanitaire voorzieningen in het gezamenlijke sanitairgebouw. Het bedlinnen in een gehuurde woonwagen is meestal inclusief en hoe je niet zelf mee te nemen. Wil je een baby of kind meenemen, controleer dan van tevoren of er ook een kinderbedje aanwezig is.

Overnachten in een pipowagen met kinderen

Overnachten in een pipowagen is een leuk uitje voor het hele gezin. Afhankelijk van de grootte van de accommodatie biedt de woonwagen ruimte aan 2 tot 4 personen. Je verblijft vaak direct in de natuur, waardoor kinderen eindeloos kunnen spelen terwijl jij je ontspant met een boek of geniet van de rust en de zon op het terras. Zowel voor ouders als kinderen is overnachten in pipowagen een unieke beleving. Vaak zijn er op de locatie waar de accommodatie staat voldoende voorzieningen voor kinderen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad en een speeltuin. Jij kunt hierdoor heerlijk relaxen op je eigen terras terwijl de kinderen zich vermaken rondom de accommodatie.

Romantisch overnachten pipowagen

Wist je dat overnachten in een pipowagen ook heel romantisch kan zijn? ’s Avonds kijken jullie samen vanaf het terras naar de sterren of wandelen jullie met de ondergaande zon nog een rondje door het nabijgelegen natuurgebied. Pipowagens zijn heel knus van binnen en dus de ideale plek om er een romantisch verblijf van te maken. De ruimtes en bedden zijn meestal niet zo groot. Een ideale manier dus om ’s nachts gezellig dicht tegen elkaar aan te kruipen en bij koude dagen je aan elkaar op te warmen. ’s Ochtends wordt je wakker van de geur van verse koffie die al voor je is gezet en drink je deze op je terras of balkon met het zingen van de vogels.

Zakelijk overnachten in pipowagen

Een pipowagen kan ook ingezet worden voor zakelijk overnachten. Zo zijn er plekken die meerdere pipowagens tegelijk verhuren op een terrein, zodat je met je hele team of bedrijf team activiteiten kunt doen om vervolgens op dezelfde plek te overnachten. Overdag doe je een leuke activiteit, workshop of vergadering, waarna aan het einde van de dag een heerlijk diner wordt geserveerd in het restaurant. Na het eten kun je met z’n allen nog napraten over de dag rondom het kampvuur om vervolgens je bed in de woonwagen op te zoeken. De volgende dag kun je met z’n allen ontbijten in het restaurant.

Wanneer kun je pipowagens huren?

Afhankelijk van waar de pipowagen staat, kan de beschikbaarheid verschillen. Een accommodatie op een camping is gebonden aan het kampeerseizoen en alleen geopend van Pasen tot en met oktober. Als de pipowagen niet aan een camping gebonden is, kun je deze het hele jaar boeken. Pipowagens zijn over het algemeen niet heel goed geïsoleerd. De beste periode om een pipowagen vakantie te houden is daarom in de lente of de zomer. Sommige accommodaties beschikken over een kachel, waardoor het er ook in de winter goed vertoeven is. Bovendien kan in een pipowagen overnachten in de winter ook juist een hele gave belevenis zijn!

Wat kost een pipowagen overnachting?

Overnachten in een pipowagen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Afhankelijk van wat er aan faciliteiten wordt geboden, kan de prijs variëren. Als er bijvoorbeeld ontbijt wordt aangeboden of als er veel extra’s worden geboden naast het overnachten in een pipowagen, dan zal de prijs hoger uitvallen dan wanneer het alleen om slapen in een pipowagen gaat. In de meeste gevallen zijn de kosten voor het bedlinnen inbegrepen bij de overnachting. Ben je slecht ter been of minder valide, controleer dan van tevoren of de accommodatie goed toegankelijk is. Meestal staat deze van de grond en moet je met een trapje naar boven. Ook als je je hond wilt meenemen, is het goed om van te voren na te vragen of huisdieren zijn toegestaan.