Molens

Molens

Overnachten in een molen

Als je denkt aan Nederland dan denk je aan molens. Wat is er dan unieker dan om te overnachten in een molen? Vroeger had Nederland vele duizenden molens. Helaas zijn veel molens door de tijd heen verdwenen en zijn er nog enkele vin gebruik om te laten zien hoe de vroegere ambachten met behulp van een molen werden uitgevoerd, zoals voor het zagen van hout, het malen van graan of watermanagement. Heel uniek is dat sommige molens zijn omgebouwd tot overnachtingsplek en je op een wel hele bijzondere plek kunt slapen. De molens staan op prachtige plekken en hebben vaak een wijds uitzicht over de omgeving.

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
Torentje van Trips
Prijs vanaf
€362,-
Torentje van Trips
Authentieke watertoren
Middenin het groen
Ver uitzicht
Molens Slapen in een molen Molen in Tietsjerk
Prijs vanaf
€200,-
Slapen in een molen
Midden in een natuurgebied
120 jaar oude molen
Dichtbij Leeuwarden

Slapen in een molen in Nederland

De molens die nu nog in Nederland staan, hebben vaak een monumentale status. De gebouwen hebben een rijke geschiedenis en het is belangrijk dat deze behouden blijft. Daarom is het extra bijzonder dat sommige molens zijn opengesteld om erin te kunnen overnachten. Kies bijvoorbeeld voor een overnachting in een oude poldermolen in Groningen of Friesland, omringd door weilanden, akkers en bos. Hoewel de molens middenin de natuur liggen, is de levendigheid van steden als Leeuwarden of Groningen niet ver weg. Of je nu wilt slapen in een molen met z’n tweetjes, met het gezin of met een groep, het kan allemaal!

Toegankelijkheid

Hoewel molens erg imposant zijn om te zien, zijn ze van binnen vaak niet zo groot. De molens die zijn omgebouwd tot overnachtingsplek beslaan meerdere verdiepingen, waarbij bijvoorbeeld de slaapkamers via een trap naar de bovenverdieping bereikbaar zijn. Door de indeling van deze molens en de afwezigheid van bijvoorbeeld een lift zijn de molens helaas minder geschikt voor invaliden en mensen met een lichamelijke beperking.

Slapen in een molen met kinderen

Wil jij eens overnachten in een molen? Zowel voor twee personen als met een gezin is een overnachting in een molen een leuk uitje en een bijzondere belevenis. Wil je samen met je kinderen slapen in een molen, check van tevoren wel even of de molen genoeg ruimte heeft voor meer dan twee personen. Sommige molens zijn niet zo groot en beschikken daarom slechts over één slaapkamer. Het mooie van een overnachting met je kinderen in een molen is dat je middenin de natuur verblijft. Zo stap je ’s ochtends vanuit je bed direct de polders in en kan je hier wandelen, fietsen, zwemmen of andere leuke activiteiten in de natuur doen.

Romantisch overnachten in een molen

Je vriend, vriendin, man of vrouw kun je zeker verrassen met romantisch overnachten in een molen. De sfeervolle omgeving van de oude molen, knusse ruimtes en rust en ruimte om jullie heen, zorgt voor totale ontspanning en de mogelijkheid om eens helemaal de tijd voor elkaar te nemen. Bekijk de ondergaande zon over de uitgestrekte weilanden of maak een romantische wandeling door de polders. Trek je er liever niet op uit, dan kun je zelf heerlijk koken in de keuken van de molen, maar er zijn ook voldoende eetgelegenheden in de omgeving om het verblijf compleet te maken met een romantisch diner.

Slapen in een molen: waar let je op?

Zou jij ook eens graag in een molen willen slapen? Als je voor het eerst in een molen gaat slapen, weet je wellicht niet goed wat je kunt verwachten. Let er bijvoorbeeld op waar de molen staat. Is dit erg afgelegen of dichtbij een stad? Controleer ook voor hoeveel personen de molen plek biedt. Sommige molens zijn niet groot en hebben slechts plek voor twee personen. Let op, want niet alle molens bieden de mogelijkheid om je huisdier mee te nemen. Daarnaast is het fijn als je in de buurt van de molen kunt parkeren, mocht je met de auto komen. Bedenk van tevoren welke faciliteiten je belangrijk vindt, zoals een (uitgebreide) keuken, televisie, wifi en controleer of deze aanwezig zijn.

Kosten voor overnachting in een molen

Overnachten in een molen is een unieke ervaring. Omdat er niet veel molens in Nederland beschikbaar zijn waarin je kunt overnachten, kan de prijs wat hoger zijn dan je gewend bent. Daar tegenover staat natuurlijk wel een belevenis die je nog lang bij zal blijven! Slapen in een molen kan vanaf zo’n 200 euro per nacht. Daarmee heb je dan beschikking over een volledige woning met slaapkamer(s), keuken, badkamer en ruimte om buiten te zitten. Controleer of er ook aanvullende kosten zijn, zoals voor de eindschoonmaak, ontbijtservice, bedlinnen en handdoeken. Door deze kosten vooraf te checken, voorkom je verrassingen bij aankomst en ben je helemaal voorbereid op je overnachting in een molen!