Kloosters

Kloosters

Overnachten in een klooster

Overnachten in een klooster of kerk is in opkomst. Wellicht heb je al eens gehoord van glamping, waarbij het gaat om luxe kamperen. Champing is het samenvoegen van de Engelse woorden camping, in het Nederland kamperen, en church, oftewel kerk en betekent het overnachten in voormalige kerken en kloosters. Doordat er steeds meer kloosters en kerken leeg komen te staan en er juist veel vraag is naar bijzondere overnachtingsplekken, worden deze historische gebouwen omgebouwd tot hotels, waarbij originele details behouden blijven.

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
Er zijn helaas geen accomodaties gevonden.

Slapen in een klooster

Net als in andere delen van Europa wordt ook in Nederland het overnachten in een klooster steeds populairder. In ieder dorp of stad stond vroeger een kerk of klooster en dus zijn er met de groeiende leegstand van deze gebouwen voldoende mogelijkheden om ze om te bouwen tot hotelaccommodatie. Je kunt in Nederland op verschillende plekken terecht om te ervaren hoe het is om in een hotel klooster te overnachten. Door de historie van de kloosters wordt een klooster overnachting extra bijzonder. Veel van de omgebouwde kloosters zijn bovendien luxe ingericht en van alle gemakken voorzien.

Klooster overnachting Nederland

Kloosters zijn oude gebouwen die ze grondig hebben moeten renoveren om een hotel in klooster ervan te maken. Door de renovatie kan het zijn dat de kloosters minder hebben kunnen behouden van de oorspronkelijke details dan gehoopt. Toch zul je de sfeer en sereniteit van de accommodatie zeker voelen als je het gebouw binnen stapt.

Slapen in een klooster is een bijzondere ervaring die je zeker een keer moet hebben meegemaakt. Sommige klooster hotels in Nederland bieden wellness faciliteiten aan, zodat je je tijdens je klooster overnachting volledig kan ontspannen en in de watten gelegd kan worden.

Overnachting klooster met kinderen

Overnachten in een klooster is niet alleen weggelegd voor volwassenen. Je kunt prima met het hele gezin overnachten in een dergelijke accommodatie. Kloosters zijn grote gebouwen met veel ruimte en bieden daarom veelal ruimte aan grotere families of meerdere personen. Denk bijvoorbeeld aan familiekamers voor het hele gezin of aangrenzende kamers. Ook als je met meerdere families op vakantie wilt gaan, kunnen kloosters uitkomst bieden door deze in zijn geheel te huren. Sommige kloosters bieden naast de basisvoorzieningen ook luxe faciliteiten zoals een zwembad of sauna, zodat je er een onvergetelijke vakantie van kunt maken.

Slapen in klooster met de hond

Overnachten in een klooster is een unieke belevenis. Helaas is het niet mogelijk om overal zomaar je huisdier mee te nemen. Mocht je graag willen slapen in een klooster samen met je hond, dan is het verstandig om van tevoren te checken of huisdieren welkom zijn. De kans is aanwezig dat je voor het meebrengen van je huisdier een toeslag moet betalen. Ook kan het zijn dat er beperkingen gelden voor je hond of dat er extra eisen worden gesteld, zoals een schone en zindelijke hond die zich goed weet te gedragen. Daarnaast mogen honden niet op bedden of banken in kloosters. Neem voor je hond daarom een mand of kussen mee waarop hij tijdens zijn verblijf kan liggen.

Wellness overnachting in een klooster hotel

Een manier om in alle luxe even helemaal tot rust te komen en te ontspannen is door een wellness overnachting in een klooster te boeken. Kloosters geven als bouwwerk al veel rust en stilte en geldt als een perfecte plek om je hoofd leeg te maken. De optimale ontspanning bereik je door je overnachting te combineren met het gebruik van wellnessfaciliteiten zoals een zwembad of sauna en de dag af te sluiten met een culinair diner. Wil je graag je wellness verblijf combineren met buitenactiviteiten, dan zijn kloosters een ideale uitvalsbasis. Kloosters liggen meestal in een natuurlijke omgeving en zijn perfect om je verblijf te combineren met wandelingen of fietstochten rondom de accommodatie.

Romantisch hotel in voormalig klooster

Om je geliefde te verrassen met een bijzondere overnachting is overnachten in een klooster zeker het overwegen waard. Wil je iets speciaals vieren? Valentijnsdag, jullie trouwdag, een jubileum of een verjaardag? Een klooster is de plek bij uitstek voor een romantisch verblijf. De uitstraling van de kloosters geven al voldoende basis om een romantische sfeer te creëren. Met wat kaarsjes of een bezoek aan de sauna maak je het romantische plaatje helemaal compleet. In de omgeving van de accommodatie kan je samen met je partner heerlijk relaxen, wandelen of genieten van de natuur en de ondergaande zon. Een bijzondere plek met rust en ruimte waarin je optimaal van elkaar kunt genieten.

Huwelijksnacht in een klooster

Religieuze gebouwen worden al eeuwen gebruikt om huwelijken in te voltooien, maar wat dat je van een huwelijksnacht in een klooster? De kloosters die worden omgebouwd tot hotel bieden naast standaard kamers soms ook speciale bruidssuites aan. Deze kamers worden in stijl ingericht, hebben een luxe uitstraling en soms zelfs een eigen jacuzzi of sauna. Een bruidssuite in een klooster is de perfecte plek om na een enerverende trouwdag weer tot rust te komen, na te genieten van alle feestelijkheden en uiteraard van elkaar.

Overnachten in een klooster: waar let je op?

Als je een overnachting in een klooster gaat boeken, dan is het goed om je te verdiepen in wat dit type overnachting je te bieden heeft. Waar is het klooster gesitueerd? Is het een goede plek om jouw weekend of langer verblijf door te brengen? Biedt de omgeving voldoende activiteiten? Bekijk ook of het ontbijt en eventueel het diner verzorgd kan worden door de accommodatie. Geef je de voorkeur aan meer luxe, zoek dan naar een klooster die naast de basisvoorzieningen ook extra’s biedt, zoals een zwembad of sauna. Een goede voorbereiding zorgt dat je verblijf onvergetelijk wordt en helemaal past bij jouw wensen.

Toegankelijkheid

Klooster hotels zijn oude gebouwen die zijn gerenoveerd tot overnachtingsplek met behoud van originele details. Daardoor kan het zijn dat de kloosters, zoals vroeger, nog steeds bestaan uit meerdere niveaus en verdiepingen. Ben je slecht ter been of minder valide, dan kan een overnachting in een klooster een uitdaging zijn. Vraag van tevoren na of de accommodatie goed toegankelijk is of dat er extra faciliteiten zijn om mindervaliden te helpen.