Hooibergen

Hooibergen

Overnachten in een hooiberg

Overnachten in een hooiberg klinkt een beetje vreemd. Slaap je dan letterlijk in een berg van hooi en stro? Nee, dat hoeft gelukkig niet! Een hooiberg is de benaming voor een vrijstaand gebouw dat wordt gebruikt om hooi, stro of graan op te slaan. Je herkent de hooiberg aan de palen met daarop een verstelbaar dak. Vroeger waren deze daken van riet en konden ze de hoogte van het dak aanpassen op basis van de hoeveelheid hooi, stro of granen die werden opgeslagen. Tegenwoordig zijn sommige van deze hooibergen omgebouwd tot comfortabele overnachtingsplek en kun je deze huren om eens te slapen bij de boer!

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
Natuurhuisje Hooiberg in Zoelen
Prijs vanaf
€67,-
Natuurhuisje Hooiberg in Zoelen
Uitzicht over kersenboomgaard
Veel privacy
Rust & natuur
Koe in de kost
Prijs vanaf
€439,-
Koe in de kost
Rust en ruimte
Op de boerderij
Vele activiteiten
Het Exoo
Prijs vanaf
€100,-
Het Exoo
Rust en ruimte
Gelegen in de Reggestreek
Natuurlijke vleesvee boerderij
Vakantiepark Mölke
Prijs vanaf
€102,-
Vakantiepark Mölke
Prachtige ligging aan de Regge
Laagste prijs bij directe boeking
7 dagen van tevoren kosteloos omboeken
Boerderij Erve Woolderink
Prijs vanaf
€56,-
Boerderij Erve Woolderink
Natuurlijke boerderij
Gelegen aan de Regge
Vakantiehuisjes met sauna

Slapen in een hooiberg in Nederland

Eigenlijk moet je een keer in je leven eens geslapen hebben in het stro. Nu kun je een klein beetje smokkelen door te overnachten in een hooiberg, waardoor je niet direct op het stro slaapt, maar wel kunt zeggen dat je in een hooiberg hebt geslapen! Geen prikkend hooi of stro in je bed, maar gewoon op comfortabele matrassen. In Overijssel zijn verschillende locaties waar je in een hooiberg kunt slapen. De hooibergen zijn van alle gemakken voorzien. Bovendien bevind je je midden in de natuur, in alle rust, tussen de fruitbomen en de koeien. Geniet ’s ochtends van een ontspannen ontbijtje in de zon en verken vervolgens de omgeving al wandelend, fietsend of via het water.

Wellness

Slapen in een hooiberg hoeft zeker niet ongemakkelijk te zijn. Sommige hooibergen bieden alle luxe die je maar kunt wensen, zelfs een eigen sauna! Een overnachting in een hooiberg wordt hiermee een echte wellness met maximale ontspanning. Ver weg van alle drukte, in combinatie met de weidse omgeving, zorgen ervoor dat je je hoofd even helemaal leeg kan maken en weer even tot rust kan komen. In de luxe hooibergen hoef je je niet druk te maken over de afwas, want de vaatwasser doet zijn werk. Niets moet en alles mag!

Slapen in een hooiberg met het gezin

Wil jij eens in een hooiberg overnachten? Niet alleen met z’n tweetjes is het slapen in een hooiberg een leuk weekendje weg, ook met je kinderen is een overnachting in een hooiberg een bijzonder uitje. De meeste hooibergen beschikken over twee slaapkamers, zodat er vier à vijf, en in sommige gevallen zelfs 6 personen, in kunnen overnachten. Kinderen kunnen zich vermaken in de tuin op de trampoline, in de speeltuin of meer leren over het boerderijleven tussen de koeien en de kippen. En wil je erop uit, dan is het mogelijk om fietsen te huren, te varen met een bootje of een speelpark te gaan waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Romantische overnachting in een hooiberg

Verras je vriend, vriendin, man of vrouw met een bijzondere overnachting in een hooiberg. Deze plek is perfect voor een romantisch weekendje weg. De hooiberg biedt alle luxe die je je maar kunt wensen en samen kun je heerlijk ontspannen in je eigen sauna. Door de ruimte en stilte om je heen kunnen jullie uitgebreid de tijd voor elkaar nemen en eindeloze wandelingen maken door de omgeving. ’s Avonds kook je een heerlijk diner of kies je voor een knus restaurantje in de omgeving om het verblijf compleet te maken.

Waar let je op bij het slapen in een hooiberg?

Wil je ook eens graag overnachten in een hooiberg? Wellicht weet je niet precies wat je kunt verwachten. In ieder geval hoef je niet direct op het hooi of stro te slapen! De hooibergen zijn over het algemeen moderne en luxe ingerichte huizen en bevatten alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf. Mocht je speciale wensen hebben wat betreft de aanwezige faciliteiten, controleer dan van tevoren of deze aanwezig zijn. Ben je minder valide of slecht ter been, vraag dan na of de accommodatie goed toegankelijk is. Het meenemen van een huisdier is niet altijd vanzelfsprekend, dus ook hier is het goed om te checken of je je hond mee mag nemen.

Wat kosten een overnachting in een hooiberg?

Overnachten in een hooiberg is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Anders dan je misschien zou verwachten, is het een luxe manier van kamperen bij de boer. Toch hoeft zo’n verblijf niet duur te zijn, want overnachten in een hooiberg kan al vanaf 56 euro per nacht. Voor dit bedrag beschik je over een ruim vertrek met twee slaapkamers, een keuken met vaatwasser en combimagnetron, woonkamer, badkamer, wifi en zelfs een eigen sauna. Beleef hoe het is om te slapen op de boerderij en boek een verblijf in een hooiberg!