Dorp

Dorp

Overnachten in een dorp

Overnachten in een dorp is ideaal om even weg van huis te zijn en even helemaal te ontspannen. In een dorp ligt het tempo net wat lager en kun je tot rust komen. Geen druk verkeer, veel lawaai of haast. Gewoon even genieten van de vogels, de weidsheid van de omgeving en de natuur. Er zijn veel accommodaties in dorpen in Nederland te vinden, dus er is altijd wel een plek die bij jouw wensen past. In dorpen vind je geen massale hotels, maar kleinschalige boutique hotels, bed & breakfasts en campings met persoonlijke aandacht.

Sorteer op
Accommodatie type
Accommodatie type
Bestemming
Bestemming
Aantal personen
Aantal personen - slider
Aantal personen - inputs
Thema
Thema
Meer weergeven
Faciliteiten
Faciliteiten
Meer weergeven
Er zijn helaas geen accomodaties gevonden.

Weekendje weg in dorp Nederland

Een overnachting in een dorp in Nederland is ideaal voor zowel een kort als een lang verblijf. Tijdens een kort verblijf kun je het dorp bezoeken, de natuur in gaan of gewoon lekker ontspannen en niks doen. Een langer verblijf leent zich uitstekend om de omgeving beter te leren kennen en te ontdekken hoe het leven in het dorp eraan toe gaat. Of je nu kiest voor een dorp in Noord-Holland, in Friesland of in Limburg, ieder verblijf laat je weer nieuwe plekken in Nederland zien en is een unieke beleving. 

Overnachten in Friesland

Friesland is een heel veelzijdige provincie. Een overnachting in een dorp in Noord-Friesland geeft weer hele andere mogelijkheden dan een overnachting een dorp in Zuid-Friesland. In Noord-Friesland ben je dicht bij de kust en heb je veel ruimte voor uitgebreide wandelingen en fietstochten. In Zuid-Friesland bevind je je tussen de vele wateren, bossen, heidevelden en zandvlaktes. Doordat Friesland dunbevolkt is, heb je veel rust en ruimte om je heen. Interessant zijn ook de oude dorpen met hun rijke historie. Slapen in een dorp in Friesland is de moeite waard als je graag een uniek stukje Nederland wilt ontdekken.

Overnachten dorp in Noord-Holland

Noord-Holland is een grote provincie met vele polders en vergezichten. Doordat het land er vlak is, leent Noord-Holland zich uitstekend voor fietstochten. Je fietst langs grazende koeien, schattige dorpjes en vele musea. Ook kent Noord-Holland vele kilometers kust en duinen, zodat je ook zo de natuur in kunt gaan, kunt zwemmen of watersporten kunt beoefenen. Zoek je liever de levendigheid van de stad op, dan kun je een van de vele steden in Noord-Holland bezoeken, zoals Amsterdam, Haarlem, Zaandam of Alkmaar. Een veelzijdige provincie waar voor iedereen wel wat te doen is.

Overnachting in een dorp boeken

Ga je overnachten in een dorp, dan kun je kiezen voor een eenvoudig verblijf in een knusse bed and breakfast of een luxe vakantiehuis met alles erop en eraan. Een overnachting in een dorp biedt over het algemeen veel privacy, omdat het er rustig is en je meer ruimte voor jezelf hebt dan in een stad of drukke omgeving. ’s Ochtends wordt je wakker met het fluiten van de vogels en geniet je in alle rust van een uitgebreid ontbijt. In een dorp heb je geen last van files, maar wandel, fiets of rijd je zo zonder problemen weg.

Overnachten in een dorp met kinderen

Een overnachting in een dorp is niet alleen leuk met volwassenen, maar juist ook met kinderen. In een dorp is meer rust en ruimte voor kinderen om ongestoord te spelen en kun je de mensenmassa’s vermijden. Ook is een dorp een goede uitvalsbasis voor activiteiten in de natuur of op het water. Dorpen zijn over het algemeen kindvriendelijker dan grote steden. Je kunt je kind meer zijn gang laten gaan en hoeft hem of haar niet continu in de gaten te houden. Zo boek je niet alleen een leuke vakantie voor je kinderen, maar ook een ontspannen verblijf voor jou en je partner!

Overnachten in een dorp met je huisdier

Voor een overnachting met je hond is een dorp een geschikte locatie. Dorpen zijn rustiger en vaak is de natuur op slechts korte afstand. Zo kun je meerdere keren per dag met je hond erop uit zonder hiervoor eerst hele stukken met de auto te hoeven rijden en heb je voldoende ruimte om hem te laten rennen en spelen. Bovendien is de kans dat je een accommodatie voor jou en je viervoeter vindt groter in dorpen dan in de stad. Neem tijdens je verblijf een hondenmand of kleed mee, zodat je huisdier zijn eigen plek heeft en niet ongewenst op bedden of banken klimt.

Romantisch dorpsovernachting

Even tijd nemen voor elkaar, lekker erop uit zonder kinderen en de tijd hebben voor een goed gesprek? Een overnachting in een dorp is de ultieme plek om dit te doen. Doordat er veel rust en ruimte is, kun je samen heerlijk luieren, jullie hoofd leeg maken, lange wandelingen maken door de omgeving, uitgebreide diners koken voor elkaar en ’s avonds knus tegen elkaar aankruipen voor de haard of in bed. In een dorp ben je even weg van alles en iedereen en kun je genieten van jullie privacy. Om het verblijf nog romantischer te maken, boek je een vakantiehuisje met jacuzzi of sauna.

Overnachten in een dorp: waar let je op?

Als je wilt overnachten in een dorp, bedenk dan vooraf wat je belangrijk vindt aan het verblijf. Wil je een accommodatie middenin de natuur? Biedt de omgeving voldoende mogelijkheden voor activiteiten? Wil je graag veel privacy en bijvoorbeeld een grote tuin om de accommodatie waar je gebruik van kunt maken? Zijn er voldoende eetgelegenheden in de buurt voor als je geen zin hebt om te koken? Is er een supermarkt in de buurt waar je wat etenswaren kunt kopen? Controleer ook of er ontbijt bij het verblijf is inbegrepen.

Kosten overnachten in een dorp

De prijs voor een overnachting in een dorp kan variëren, afhankelijk van het seizoen waarin je boekt, het type accommodatie dat je kiest en welke zaken inbegrepen zijn. Een luxe accommodatie met sauna of bubbelbad kan daardoor duurder zijn dan een eenvoudige bed and breakfast. Ook kan je meer betalen als je in het hoogseizoen boekt, omdat dit populaire periodes zijn. Er zijn voldoende accommodaties in dorpen te vinden, zodat er altijd wel een plek is waar je met jouw wensen en budget terecht kan.